NOVI GLAS

NOVI GLAS provjerava – Zašto nema sjednica Štaba za vanredne situacije u Bijeljini?

Uprkos tome što je u posljednjih dana evidentirano više od 60 novozaraženih korona virusom u Bijeljini, Štab za vanredne situacije grada nije zasijedao od utorka. NoviGlas je potražio odgovor na pitanje – zašto?

Štab za vanredne situacije posljednji put zasijedao je u utorak, prije dva dana, kada su saopštili da se situacija komplikuje i da se iz tog razloga produžavaju mjere i zabranjuju sportska takmičenja i izvođenje muzike uživo. 

Na pitanje NovogGlasa da li će i kada biti održana nova sjednica Štaba za vanredne situacije, dobili smo kratak odgovor:

“Sjednica Štaba za vanredne situacije nije planirana za danas (četvrtak). Nadležni svakodnevno prate situaciju na terenu i kontrolišu sprovođenje propisanih mjera”, rečeno je za NoviGlas iz Gradske uprave.

Iz  bijeljinske bolnice stižu saopštenja sa brojem zaraženih i apelom građanima da poštuju propisane mjere.

Posljednjom odlukom Instituta za javno zdravstvo Srpske, donijeta je odluka da se ova saopštenja šalju tek nakon što Institut objavi podatke o broju zaraženih, te tako mediji, a u krajnjoj liniji i građani, informacije dobijaju nešto kasnije nego ranije.

Uz to, u saopštenjima koja pristižu u posljednja dva dana nema informacija o broju novozaraženih zdravstvenih radnika. Na pitanje NovogGlasa zašto je to tako, iz bolnice su nam rekli sljedeće:

“Tačno je da u saopštenjima u protekla dva dana nema informacija o novozaraženim zdravstvenim radnicima. Razlog tome je dobra vijest – od početka sedmice nemamo novozaraženih radnika”, rečeno je za NoviGlas iz bijeljinske bolnice.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .