NOVI GLAS

Bijeljina – Stojanović : “Kandidat opozicije u Bijeljini ili iz SDS-a ili nestranački”

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine biće iz SDS-a ili nestranačka ličnost i njegovo ime biće objavljeno krajem naredne sedmice, najavio je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Tomica Stojanović.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućnosti da SDS kandiduje Zlatka Maksimovića, Stojanović je rekao da on i predsjednici mjesnih odbora stranke u Bijeljini to ne podržavaju.

On je dodao da je SDS u Bijeljini sigurno u koaliciji sa PDP-om, uz mogućnost da im se prudruže i neke manje stranke.

Na konferenciji za medije u Gradskom odboru SDS Bijeljina Stojanović je rekao da toj stranci, nakon podjele, ponovo prilaze nekadašnji članovi SDS-a, kao i nove snage, a novinarima je predstavio novog člana Gradskog odbora Mladena Arsenovića i novoimenovanog člana Izvršnog odbora SDS-a Miladina Rakića iz Bijeljine, navodeći da je riječ o ljudima koji su ostali pri nacionalnoj i patriotskoj politici SDS-a.

Prema riječima Stojanovića, slava SDS-a Sveti Petar i Pavle biće obilježena u nedjelju, 12. jula, skromnom svečanošću u prostorijama stranke u gradu, zbog mjera zaštite od širenja virusa korona, a proslava jubileja 30 godina SDS-a planirana je za septembar, ako to omoguće epidemiološki uslovi.

Stojanović je rekao da je Bijeljina posljednjih dana postala žarište virusa korona i osudio neodgovorna okupljanja i druženja koja su tome doprinijela, dodajući da je time ugroženo ukupno stanovništvo.

On tvrdi da su radnici gradske administracije izloženi pritiscima gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da uđu u njegovu novu stranku, ne navodeći njihova imena.

Novi član Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mladen Arsenović, privatnik koji zapošljava 100 radnika, a vratio se iz Holandije gdje je proveo 25 godina, rekao je novinarima da se politički angažovao da bi stečena iskustva iskoristio za poboljšanje kvaliteta života sugrađana.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI