NOVI GLAS

Ruski rulet sa koronom – Prave žurke sa oboljelima, a ko se prvi zarazi dobija novčanu nagradu!

U američkoj saveznoj državi Alabama studenti igraju ruski rulet na nov način. Namjerno pozivaju na žurke ljude zaražene korona virusom, a ko se prvi zarazi dobija novčanu nagradu.

Kako su prenijeli mediji, pozivajući se na Sonju Mekinstri, gradsku odbornicu u Taskalusi, organizatori žurki pozivali su goste koji su bili pozitivni na testiranju. Studenti su zatim ubacivali novac u kutiju, koji je dobijao onaj ko se prvi razboli od Covid-19, prenosi Blic.

– Prvo smo mislili da su u pitanju glasine. Ali istražili smo slučaj. Ljekari su nam potvrdili da je istina, a i neki predstavnici vlasti su dobili iste informacije – izjavila je ona za CNN.

Podnoseći izvještaj Gradskoj vjećnici ove nedjelje, šef vatrogasne službe potvrdio je da mladi ljudi u gradu organizuju žurke i dobijaju novac ako se zaraze.

Prva osoba koja nakon izlaganja virusu dobije potvrdu ljekara da je pozitivna osvaja novac od prodaje ulaznica. Tokom proteklih nekoliko nedjelja organizovano je nekoliko ovakvih žurki u gradu i okolini, vjerovatno više nego što je zvanično poznato, kaže Sonja Mekisntri.

– Dovodi me do bijesa što tako olako shvataju tako ozbiljnu i smrtonosnu bolest. To je neodgovorno ponašanje, ne samo da možete sami da se zarazite, već virus nosite kući roditeljima i ostalim članovima porodice – izjavila je ona.

U Alabami je zabilježeno oko 39.000 slučajeva infekcije i oko 1.000 žrtava.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .