NOVI GLAS

Alarmantni podaci! U Bijeljini registrovan najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka pandemije!

Rezultati jučerašnjeg testiranja u Virusološkoj ambulanti u Bijeljini, potvrđeno je devet (9) osoba pozitivnih na virus korona.

Ovo je prvi put od pandemije da u jednom danu imamo devet (9) potvrđenih slučajeva, a infektolog Bolnice dr Aleksandra Radojčić naglašava da je neophodno poštovati savjete struke, koji se svakodnevno upućuju stanovništvu.

-Previše smo se opustili i zanemarili smo neophodnost lične zaštite. Danas 2. jula imamo novih devet (9) osoba pozitivnih na COVID 19 od kojih su dva sa područja Lopara, a ostali sa područja Bijeljine i Ugljevika. Ukupan broj pozitivnih na COVID 19, danas, 2. jula je 22, od kojih se 10 nalaze u bolničkom karantinu sa srednje teškom slikom i stabilni su, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji i pod nadzorom su Higijensko-epidemiološke službe“, potvrdila je dr Aleksandra Radojčić i dodala da su u pitanju osobe mlađe i srednje životne dobi.

-Sve potvrđene osobe na COVID 19 prijavljujemo higijensko-epidemiološkoj službi, a oni potom, u narednih sedam do 10 dana vrše nadzor njihovih kontakata, kako bi se pratilo zdravstveno stanje i postupalo prema utvrđenim medicinskim protokolima“, pojasnila je dr Radojčić i ponovila apel da se pridržavamo savjeta i preporuka. 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .