NOVI GLAS

Novi Glas Tri puta u Bijeljini spadaju u najopasnija mjesta za vožnju u Srpskoj – Drastično povećan broj drogiranih vozača!

Glavni inspektor policije u Jedinici za bezbjednost saobraćaja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Modić rekao je  danas na konferenciji za medije da su na putevima u Srpskoj u julu i avgustu 2018. i 2019. godine identifikovana opasna mjesta.

“To su putni pravac Prijedor – Banjaluka, dionica Ivanjska – Šargovac, gdje je poginulo pet lica, Bijeljina – Pavlovića most, dionica Gojsovac – Bijeljina, Banjaluka – Mrkonjić Grad, dionica Karanovac – Crna Rijeka, gdje su poginula tri lica, Modriča – Doboj, na dionici Podnovlje – Šešlije, gdje su poginula tri lica, Rudanka – Doboj, gdje su pognula tri lica, i na putu Banjaluka – Teslić, dionica Čelinac – Kotor Varoš, gdje su poginula tri lica”, rekao je Modić.

On je naveo da su po dva lica poginula na dionici puta Rogatica – Ustiprača i na dijelu putnog pravca Bijeljina – Ugljevička Obrijež, te na dijelu puta Srbac – Prnjavor, kao i na dijelu regionalnog puta Čelinac – Teslić, dionica Ukrina – Klupe.

Goran Amidžić, načelnik Jedinice policije za bezbjednost saobraćaja MUP-a RS, rekao je da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima nepropisna i neprilagođena brzina, odnosno 41 odsto.

“Od 120 nezgoda u kojima je neko pogunuo u 2018. godini u 40 nezgoda ili 35 odsto učesnika je bilo pod dejstvom alkohola. U 2019. godini u 104 nezgode sa smrtnim posljedicama u 38 nezgoda je jedan od učesnika bio pod dejstvom alkohola”, naveo je Amidžić.

On je rekao da je u prvih šest mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine smanjen broj saobraćajnih nezgoda za 15 odsto, kao i broj teško povrijeđenih za 15 odsto, a broj poginulih je smanjen za oko 28 odsto.

Amidžić je rekao da je problem i povećan broj učesnika u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga, te je naglasio da je 2017. godine sakncionisan 171 učesnik.

“U 2018. godini sankcionisano je 340, a 2019. godine 680 učesnika u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga”, naveo je Amidžić.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .