NOVI GLAS

Seksualne usluge za sitne novce – “Prostitucija cvjeta u migrantskim kampovima u BiH”

Migranti sami kažu da u kampu „Miral“ u Velikoj Kladuši mogu dobiti seksualne usluge za 20 KM.

Ovu šokantnu tvrdnju iznio je za Avaz Armin Kržalić iz Centra za sigurnosne studije i profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Kako navodi Kržalić, a to je manje-više javna tajna, sve se odvija u kampovima, bez ikakvih smetnji. Najgore je, kaže, što to svi znaju.

– U razgovorima s migrantima u „Miralu“ u Velikoj Kladuši došao sam do tih informacija. Oni navode da je taj „posao“ procvjetao, a djevojke dolaze u kamp – kaže Kržalić.

Migranti su profesoru Kržaliću ispričali da oni koji imaju više novca iznajmljuju kuće i tamo odvode prostitutke.

– Ali, sve se to toleriše, naši istražni organi čekaju da građani nešto naprave i da to prijave. Pakistanci u „Miralu“ su mi ispričali da su njihovi rođaci ostali zaglavljeni u Grčkoj jer su novac koji su im roditelji dali za put potrošili na kocku i prostitutke – kaže Kržalić.

Inspektori u Unsko-sanskom kantonu su 11. septembra prošle godine zapečatili restoran „Heman“ u Đačkoj ulici u Bihaću u vlasništvu Fataha Hemana, državljanina Velike Britanije arapskog porijekla.

Tada su mu, po raznim osnovama, uručili kazne ukupne visine od 9.000 KM, a policija je Hemana privela zbog boravka 16 migranata u prostoru iznad restorana, iako nije imao dozvolu za pružanje smještajnih usluga.

Heman je nakon 24 sata pušten, objekt je nakon osam dana nastavio s radom, samo što je sada prijavljen na državljanina BiH. Kazne koje su mu izrekli inspektori platio je odmah. Migranti i dalje spavaju u njegovom smještaju.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .