NOVI GLAS

Raspop Miraš na plus 30 – “SPC namjerno širi virus da bi štetila turizmu Crne Gore!”

Mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kaže da je “očigledno da Srpska crkva iz Srbije dobija podsticaj da litijama širi korona virus, kao biološko oružje, sa samo jednim ciljem da zarazi što veći broj građana, i nanese štetu crnogorskoj privredi i turizmu”. On poručuje da svetosavske litije nisu dobrodošle na Cetinje i neće se dozvoliti njihovo organizovanje.

“Protiv Crne Gore se vodi neobjavljeni rat u kome se koriste sva sredstva, uključujući i biološka. Izvjesni građanin koji se zarazio na utakmici u Beogradu prenio je korona virus još nekolicini Cetinjana, koji ni krivi ni dužni ispaštaju slučajan susret s njim, tavoreći u izolaciji, koja prijeti cijelom gradu”, kaže mitropolit nepriznate CPC.

On optužuje Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu za širenje virusa.

“Očito i namjerno Srpska crkva iz Srbije dobija podsticaj da litijama širi korona virus, kao biološko oružje, sa samo jednim ciljem da zarazi što veći broj građana, i nanese štetu crnogorskoj privredi i turizmu”, smatra Mihailo.

Prema njegovim riječima, neodgovorni građani, različitih profesija, daju javnu podršku takvim litijama, završavajući apele podrške riječima “ne damo svetinje”, prenosi Radio televizija Crne Gore.

“Takvi apeli koji pozivaju na masovne skupove su nerazumni, jer se na njima stanovništvo može masovno zarazit virusom, koji u mnogim slučajevima, naročito kod starijega stanovništva, izaziva smrt”, navodi se u saopštenju.

Mitropolit CPC naglašava da se sve ostale crkve i vjerske zajednice ponašaju saglasno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

“Zato svetosavske litije nijesu dobrodošle na Cetinje i neće se dozvoliti njihovo organizovanje. Zaludu im uzvici “ne damo svetinje”, mi znamo da su te svetinje nezakonito prepisane s naše države na Srpsku crkvu, i da su naše, i da ih nećemo dati nikome, pa da će sva Srbija i Republika Srpska krenut u litije”, poručio je vladika Mihailo.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!