NOVI GLAS

Kćerka čuvenog dr Lazića koji je preminuo od korone, tužila ljekare zbog nesavjesnog liječenja!

Nina Vujošević, kćerka dr Miodraga Lazića, čuvenog ratnog hirurga iz Niša koji je preminuo 14. aprila od virusa korona, podnijela je prijavu protiv ljekara R. J. i D. Lj, zbog nesavjesnog liječenja njenog oca. Iz Ministarstva je danas saopšteno da je vanredni inspekcijski nadzor utvrdio da propusta u liječenju ipak nije bilo.

Prijavu protiv dvojice ljekara Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju niškog Kliničkog centra, Nina Vujošević predala je još 28. maja Zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja u Nišu. U prijavi je priložila i materijalne dokaze, među kojima su i prepiske njenog oca sa R. J. i D. Lj, kolegama koje su bile zadužene za njegovo liječenje, i fotografije iz perioda liječenja.

Kako prenosi Blic, u samoj prijavi navodi se da je dr Lazić kao dokazani kovid 19 pozitivan pacijent sa suprugom Anom smješten u staru koronarnu jedinicu bivše Klinike za kardiologiju, ali je tražio je da ga otpuste kući sa suprugom.

Napominje se i da se stanje dr Lazića pogoršalo pa je 7. aprila hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti KC Niš. Dalje se navodi da je tri dana kasnije, na insistiranje dr R. J. i dr D. Lj., prebačen na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju u staru zgradu hirurgije.

Vujoševićeva u prijavi iznosi da je “porodica pokušala da utiče da se ne skine prerano sa respiratora”, ali da je 12. aprila dr Lazića skidaju sa respiratora.

Ministarstvo zdravlja: Nije bilo propusta u slučaju liječenja doktora Lazića

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Kliničkom centru Niš izvršen vanredni inspekcijski po prijavi Nine Vujošević, a komisija je utvrdila da nije bilo propusta.

Kliničkom centru je naloženo da organizuje i izvrši vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u liječenju dr Miodraga Lazića.

Provjera je izvršena i komisija je mišljenja da u slučaju liječenja doktora Lazića nije bilo propusta, navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja na pitanje RTS-a da li je izvršena kontrola.

Pored toga, naložena je i vanredna spoljna provjera kvaliteta stručnog rada.

 

(blic)

POSTANIMO PRIJATELJI