NOVI GLAS

Bijeljina – Posljednji ispraćaj : Danas u Bijeljini sahranjena novinarka Željka Spremo

Istaknuta srpska novinarka Željka Spremo sahranjena je danas na groblju Pučile u Bijeljini.

Opelo su pratili anđeoski glasovi članova Hora “Srbadija”, a stotine mladih ljudi, prijatelja sinova Nedeljka i Stefana, nosili su vijence i cvijeće.

Kum porodice Spremo, Jovan Cvjetković, pročitao je posljednji pozdrav supruga Gorana svojoj voljenoj, u kojem pred Bogom i ljudima svjedoči ljubav prelijepe Posavke i jednog običnog sarajevskog mangupa.

– Tvoj predivni glas koji kaže “Dobro jutro, poštovani slušaoci” i “Dobro veče, dragi gledaoci”, ušao je u milione kuća i u moje srce zauvijek. Hvala ti moj Željezni, hvala Bogu da mi te podario. Znam da bi ti ovaj moj tekst ispravila, ali ja sam samo jedan obični kamerman. Jovan Dučić je napisao – “Ti si moj trenutak i moj san, ostaj nedostižna, nema i daleka” – riječi su kojim se suprug oprostio od Željke Spremo.

Uz porodicu, prijatelje, ljude iz javnog života Bijeljine i Republike Srpske, posljednjem ispraćaju prisustvovalo je stotine sugrađana.

Komemoracija Željki Spremo održana je juče u Centru za kulturu u Bijeljini, gdje su se od novinarke oprostili prijatelji i kolege.

Željka Spremo preminula je u nedjelju, 28. juna, nakon kratke i teške bolesti u 56. godini.

Tokom proteklog rata radila je kao novinar RTRS u Bijeljini, a potom za medijske kuće BN, Slobomir, “Bobar radio”, kao i za Novinsku agenciju Republike Srpske – SRNA.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .