NOVI GLAS

RiTE Ugljevik – Regres isplaćen radnicima prije planiranog roka

Uprava kompanije Rudnik i termoelektrana Ugljevik isplatila je regres radnicima ugljevičkog giganta.

Regres je radnicima isplaćen 26. juna, za šta je isplaćeno 2.8 miliona KM u bruto, odnosno 1.750.000 KM u neto iznosu, čime je u roku ispunjena obaveza Uprave RiTE Ugljevik.

„Radnici su regres dobili u predviđenom roku i ono što moramo da naglasimo je da isplata nikada nije dovedena u pitanje. Zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom korona virusa razmatrana je opcija da isplata regresa bude odložena, ali ne i potpuno obustavljena. Ipak, uložili smo dodatne napore kako bi radnici regres dobili ranije“, saopšteno je iz RiTE Ugljevik.

Iz Uprave ovog preduzeća dodaju da je pokrenuta procedura u vezi novog tarifnog postupka, te da se nadaju da će od početka sljedeće godine imati drugu cijenu električne energije, koja će omogućiti nesmetan razvoj ovog preduzeća, što je bio još jedan od zahtjeva radnika.

U vanrednim okolnostima, proizvodnja električne energije u ugljevičkom gigantu je bila stabilna, te je od početka godine do kraja maja proizvedeno je 756 gigavat časova električne energije, što je nešto više od trećine ukupne proizvodnje u sistemu Elektroprivrede Srpske. Uskoro se očekuje i povratak japanskih stručnjaka angažovanih na probnom radu postrojenja za odsumporavanje.

Iz Uprave ističu da je u narednom periodu neophodna sinergija svih dijelova preduzeća, kako bi se prevazišli poremećaji na tržištu koje je prouzrokovala pandemija.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI