NOVI GLAS

NoviGlas – Da li znate šta je “Porodica za 5”? Iza ove ideje krije se jedna Bijeljinka (VIDEO)

“Edukacija i stimulacija porodice, lični rast i razvoj svakog pojedinca u porodici”. Ovako glasi kratak opis projekta “Porodica za 5” iza koga stoji bijeljinski psiholog Aleksandra Radanović. Evo o čemu je riječ.

“Porodica za 5” je Fejsbuk i Instagram stranica posvećena mentalnom zdravlju nastala u martu ove godine. Radanovićeva, koja je i školski psiholog u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, odlučila je da svoje znanje usmjeri u segment posvećen porodici i njenom očuvanju i razvoju.

“Cilj i smisao profila “Porodica za 5″ je da približim pojasnim, ljudima kako da se nose sa svim izazovima sa kojima se porodica kao sistem suočava. Da demistifikujem psihologiju kao profesiju, i da razbijam predrasude oko traženja stručne pomoći”, objašnjava za NoviGlas Aleksandra .

Kroz kratke video snimke u kojima se bavi određenom temom, Aleksandra nastoji da “skine” predznak tabu sa određenih tema vezanih za porodične odnose. Uz to, organizuje i tzv. “onlajn tribine” u kojima su joj gosti roditelji, ali i ljudi iz struke koji daju neko novo svjetlo temama o kojima govori.

“Ime “Porodica za 5″ nije sinonim za savršenu porodicu, vec funkcionalnu porodicu. Ja svojim savjetima, koje kreiram kroz tekstove, i video snimke trudim se da pomognem ljudima, da njihove porodice budu što funkcionalnije, da budu porodice za 5, sa svim svojim nesavršenostima”, kroz osmjeh kaže Aleksandra.

Odnosi u nekoj porodici, meni kao psihologu govore mnogo…..A vama?Šta vam govore!? .#porodicaza5#psiholog#mentalhealth#siguranroditelj#porodicnaterapija#sistemskaporodicnaterapija#bijeljina

Posted by porodicaza5 on Sunday, June 21, 2020

Aleksandra, koja i sama ima veliku porodicu (troje djece), kaže da je najvažnije razgovarati.

“Nekada ne postižem sve. Suština je, da mi, kao porodica imamo svoje prioritete, i pravila naše organizacije. Svaki dan je priča za sebe, nekada lakše, nekada teže, ali je ljubav prema onome što radiš,(možda nekome može da zvuči kao fraza) odličan je pokretač”, kaže za NoviGlas Aleksandra.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!