NOVI GLAS

Izgubila cipelu na Paradi, nastavila da maršira, pa nagrađena (VIDEO)

Komandant ruske Baltičke flote, admiral Aleksandar Nosatov lično je danas uručio nagradu učesnici Parade pobjede u Kalinjingradu, koja je tokom defilea izgubila cipelu, ali nije poremetila stroj, nego je nastavila da maršira.

Predstavnik flote Roman Martov saopštio je da je admiral Kseniji Kalčinskoj pred strojem uručio medalju, diplomu i buket cvijeća, prenosi agencija RIA Novosti.

Martov je naveo da je Kalčinska nagrađena za izdržljivost i samokontrolu koju je pokazala tokom vojne parade. Naime, posjetioci na tribinama nisu primjetili da je ona ostala bez cipele, a i sam komandant flote za incident je saznao tek po završetku svečanog marša.

Kalčinska četiri godine služi kao medicinska sestra u štabu u jednoj jedinici protivvazdušne odbrane Baltičke flote i treći put je učestvovala na Paradi pobjede.

Ona je izjavila da nije očekivala da će to što joj se desilo privući pažnju.

“U prvom trenutku mi je proletelo kroz glavu da sam ođednom uradila nešto pogrešno, ali nisam imala kud, morala sam da nastavim dalje”, ispričala je Kalčinska.

Širom Rusije juče su održane parade pobjede povodom 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu. Parade se inače održavaju 9. maja, ali ove godine odložene su zbog pandemije korona virusa i održane su 24. juna, na dan kada je Parada pobjede održana 1945. godine.

 

(tanjug)

POSTANIMO PRIJATELJI