NOVI GLAS

NOVI GLAS i bijeljinske misterije – Da li je ovo zaista legendarni Stojan Mićin!?!?

Prije nekoliko dana, u okviru marketinške kampanje za Banjalučko pivo, osvanuli su bilbordi na kojima je, navodno, Stojan Mićin.

Da li je na fotografiji na bilbordima zaista on ili je to neki marketinški trik ovog imaginarnog lika koji godinama vješto skriva svoj stvarni identitet, za sada ne znamo.

Pokušali smo stupiti sa Stojanom u kontakt preko njegovog Fejsbuk profila, ali odgovor još uvijek nismo dobili.

Ovaj fiktivni lik, sa preko 70 hiljada pratilaca na Fejsbuku, jedan je od prvih na našim prostorima, koji je poslije slavne Pokojne Mileve, postao regionalno popularan. Njegov specifičan stil izražavanja, oštre opaske napisane specifično nepravilnim jezikom, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Mnogima, dugo nije bilo jasno da li je ovaj lik zaista takav kakvim se predstavlja, ili je u pitanju čist sarkazam i kritika društva izrečena jezikom „običnog“ čovjeka iz naroda. Čak su se neki pojedinci prilično ozbiljno udubljivali u istraživanje fotografije muškarca koju Stojan na svom profilu koristi, a koja se montirana pojavljuje u brojnim različitim situacijama kojima je Stojan „prisustvovao“.

Da se podsjetimo, Stojan je „preko noći“ proslavio, do tad marginalnu ličnost, Đanija, pjevača folk muzike. U nekom momentu Đani je postao regionalno poznat upravo zahvaljujući ovom izmišljenom profilu. Nikada nismo saznali zašto se Stojan odlučio baš za Đanija i koji su motivi iza svega. Mnogi su spekulisali da iza profila stoji tim genijalnih marketinških stručnjaka i da su svaki Stojanov potez i objava unaprijed planirani, sa konkretnim ciljem.

Kako god bilo, Stojanova fraza NO ĐANI NO PARTY postala je opšte prihvaćena izreka u Internet zajednici, ali i u živom govoru kao neprikosnoven zaključak različitih situacija i rasprava.

Stojan je, između ostalog, i vrlo oštar kritičar trenutne političke situacije. Svako malo, prozove kako poziciju, tako i opoziciju, i na lokalnom i na državnom nivou. Možda je konačno odlučio da izađe iz sjenke, preuzme stvar u svoje ruke poslije toliko riječi kritike i kandiduje se na predstojećim izborima.

Možda nam zaista treba jedan Stojan Mićin na vlasti, pa da vidimo i to.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!