NOVI GLAS

Zašto je zaboravljen noćni život u Republici Srpskoj?!

Nakon stabilizacije pandemije virusa covid-19, sve države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja, počeli su sa radom kafići, restorani, tržni centri, kozmetički i frizerski saloni, kao i svi objekti ugostiteljskog i uslužnog sadržaja.

Sa početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske i svijetske države koje su najjače bile pogođene pandemijom korona virusa, poput Španije, Kine i nekih dijelova Italije, odobrile su rad noćnih klubova.

Kada govorimo o BiH, Federacija BiH kao i Brčko distrikt, takođe se pridržavaju modela ostalih država, te je noćni život sada već u punoj snazi, dok je Republika Srpska jedini entitet u regionu koji i dalje drzi najstrože mjere zabrane iako je u prethodnim mjesecima najmanji broj zaraženih bio baš ovdje.

Ovaj problem i nepravda ujedinila je predstavnike ssvih noćnih klubova i kafana u RS, od kojih je većina već sada na ivici egzistencije nakon više od tri mjeseca zabrane rada. Porodice svih zaposlenih u klubovima kao i svi njihovi dobavljaci i saradnici, trpe velike gubitke, dok stanovnici RS masovno odlaze u Federaciju, Hrvatsku ili Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac.

Stoga, predstavnici noćnih klubova i kafana zahtevaju ublažavanje mjera i traže u kidanje zabrane rada!

Ovu inicijativu podržali su i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona, koji takođe u ovom trenutku trpe nemerljive gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara i konferencija koje su bile zakazane u ovom periodu, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer se ublažavanje mjera ni ne spominje.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI