NOVI GLAS

Bijeljina – Zahvalnost Ristiću za doprinos muzičkog i kulturnog razvoja grada

Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije” /UGMUS/ objavilo je danas pismo podrške i zhvalnosti vlasniku kompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/ i “Elvako metpro” Slavenu Ristiću, čovjeku i humanisti koji je, kako ističu, prvi prepoznao njihovu ideju i pomogao da Bijeljina postane kulturni centar gdje se okupljaju najveći umjetnici.

“Slaven Ristić ne samo da je u početku bio uz nas, već je to i nastavio svaki put kada je nama pomoć bila potrebna. Ovo su teška vremena za kulturu, borimo se lavovski za svaki događaj, ali kad imamo Slavena Ristića kao nekog ko prvi pritekne u pomoć sve je ostvarivo i lakše se realizuje”, navode iz ovog udruženja.

U pismu podrške ističe da je malo riječi kojima bi mogli opisati sve Ristićeve donacije ili sponzorstva, ali je dovoljno reći da u Bijeljini skoro da nema događaja, kulturnog ili sportskog, da na plakatu ne stoji ime njegovih firmi TRB i “Elvako metpro”.

“Kao predstavnici muzičkih umjetnika Semberije još jednom se zahvaljujemo Slavenu Ristiću na pruženoj podršci i mogućnosti da našim sugrađanima pružimo koncerte koje do sada nisu imali prilike da slušaju u našem gradu”, navodi se u pismu koje je objavljeno i na njihovoj “Fejsbuk” stranici.

Uz podršku kompanija TRB-a i “Elvako metpro”, Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije” u Bijeljini prvi put je organizovao koncerte Beogradske filharmonije, Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije /RTS/, kao i Banjalučke filharmonije.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI