NOVI GLAS

Ugostitelji se mogu prijaviti za učešće u šemi dodjele turističkih vaučera – Od danas otvoren javni poziv

Ministarstvo trgovine i turizma objavilo je danas javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za dostavu prijave radi učešća u realizaciji šeme dodjele turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na teritoriji Srpske.

– Pravo učešća na Javnom pozivu ima ugostitelj koji pruža usluge u ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva, koji je uredno izmirio poreske obaveze zaključno sa 29. februarom i ima najmanje četiri zaposlena radnika, te turistička agencija koja je nosilac licence Ministarstva i koja je uredno izmirila poreske obaveze – saopšteno je iz Ministarstva.

Kako ističu, ugostitelji i turističke agencije koje ispune uslove za učešće u projektu dodjele turističkih vaučera biće upisani u evidenciju koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.

Sve dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom, kao i obrasci prijave, dostupni su na internet stranici Ministarstva, a rok za podnošenje prijava je 1. novembar.

Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom je predviđeno subvencionisanje korišćenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji RS. Vlada RS donijela je Uredbu s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i podrške privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatne štete usljed pandemije virusa korona u RS.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!