NOVI GLAS

Potpisan sporazum između DEMOS-a i SDSS-a – “Mićić je naš kandidat za gradonačelnika”

Danas je u prostorijama Stranke demokratske Srpske Mićo Mićić potpisan sporazum između ove partije i DEMOS-a, po kojem će Demokratski savez podržati Mićićevu kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine. 

Sporazum su potpisali predsjednik SDSS MM Mićo Mićić i predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Milan Dakić. 

“Mi jesmo nove stranke, ali nismo novi u politici. Slične smo političke orjentacije, ali i političke sudbine. Odlučili smo se za ovaj sporazum da bi na što bolji i odgovorniji način riješili rpobleme građana Bijeljine. Mi smo sa ovim ljudima korektno sarađivali i ranije, iako smo i jedni i drugi bili u drugim partijama. DEMOS je partija slična nama – i demokratska i nacionalna, ali ne i nacionalistička”, rekao je Mićić nakon potpisivanja sporazuma. 

On je ponovio da je njegov motiv za stvaranje velike koalicije, pored projekata koji su u pripremi, i potreba širokog konsenzusa za rješavanje teških pitanja, kako u Bijeljini tako i u cijeloj Republici Srpskoj.

“Mi smo na našim organima stranke dogovorili da damo podršku gospodinu Mićiću u kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine. DEMOS i SDSS jesu slične partije, a ja bih rekao da smo i jedni i drugi ljudi sa dostojanstvom i stavom. Takvi često imaju osudu drugih, pa smo i mi, kao i vi, izbačeni iz naše stare partije. Međutim, dosadašnjim radom smo pokazali da smo mi bili bolji dio te političke organizacije, i da na pravi način predstavljamo ljude koji su nam dali povjerenje”, rekao je Milan Dakić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS Bijeljina. 

On je dodao da je očigledno da je oštra kampanja već počela, ali da će DEMOS ostati dosledan i ponašati se dostojanstveno, kao i ranije.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI