NOVI GLAS

NOVIGLAS Bijeljina – Gest Bijeljinaca oduševio komšije (Foto)

Ukoliko ste ovog popodneva prolazili centrom grada, mogli ste da primjetite grupu od desetak ljudi kako uređuju prostor oko takozvanih “bijelih zgrada” u Ulici Gavrila Principa. 

Riječ je o samoorganizovanoj akciji čiji su inicijatori, ali i učesnici, stanovnici ovog dijela grada.

Kako je za NoviGlas rekao idejni tvorac ovog mini projekta, Dejan Ćosić, na ovaj način žele da poruče važnu stvar – Odgovornost prije prava.

“Često zaboravljamo našu odgovornost i pozivamo se na prava, a zaboravljamo da je to dvosmjerna ulica. Ovo je najmanje što možemo da uradimo za svoj komšiluk i za našu djecu, kako bi vrijeme u prirodi provodili na čistoj, nezagađenoj površini”, rekao je Ćosić za NoviGlas. 

Tatjana Blagojević, još jedna od učesnica akcije, poručila je da sve kreće od malih koraka. 

“Iako ovom akcijom prije svega pomažemo sebi i svojim komšijama, želimo da pošaljemo  primjer i drugima u našem gradu. Da imate kuću, vodili bi ste računa o dvorištu, a ovo je naše dvorište”, rekla je Blagojevićeva i dodala da je pandemija korona virusa u velikoj mjeri probudila ekološku svijest kod ljudi. 

Bijeljinci iz bijelih zgrada apelovali su na vlasnike kućnih ljubimaca da čiste za njima, jer se na zelenim površinama igraju i djeca i najavili da je ovo tek prva u nizu akcija uljepšavanja okoline.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .