NOVI GLAS

Ukleta fotografija – Ovu sliku nemojte da postavljate na ekran svog Android telefona! (Foto)

Korisnici Android 10 i starijih operativnih sistema ne smiju da koriste ovu sliku kao pozadinu početnog ili zaključanog ekrana, objavio je sajt PhoneArena.

 Njenim korišćenjem izazva se spontano resetovanje uređaja, koje se odvija u nedogled, jer telefon uspijeva da se pokrene, ali pri učitavanju korisničkog interfejsa ponovo dolazi do resetovanja.

Prije svega, iz nekog razloga ova slika u posljednjih nekoliko dana maja bila je popularna, a pretpostavljamo da su je mnogi korisnici preuzeli iz znatiželje, da bi se potom našli u problemu.

Prema istom izvoru, ne postoji precizno objašnjenje zašto slika krajolika planina i jezera u suton izaziva krah korisničkog okruženja Android telefona, ali vjeruju da je u pitanju zahtjevniji način prikaza boja, koji mnogi telefoni ne podržavaju, pa uslijed toga dolazi do kraha UI-ja na Android-u.

Takođe, rješenje problema vide u učitavanju slike u program za obradu fotografija i snimanja slike u drugom režimu boja tj. kolor profilu, nakon čega ne bi trebalo da dolazi do ovog problema, prenosi Mob&IT.

Jedno od rješenja za korisnike uređaja sa Android 10 sistemom i starijim jeste da pokrenu telefon u tzv. Safe Mode-u i promijene slike ekrana i zaključanog ekrana na taj način, dok će svi ostali, nažalost, morati da primjene tzv. Hard Reset svog uređaja i izgube podatke.

 

(telegraf.rs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .