NOVI GLAS

Rezultati književnog konkursa “Priče iz komšiluka” – Ana Perić iz Bijeljine osvojila drugo mjesto!

Pobjednička priča ovogodišnjeg, četvrtog po redu regionalnog književnog konkursa Priče iz komšiluka, čija je tema bila “izolacija”, je “Sine, majka je dobro” autora Gorana Kremenovića iz Banjaluke.

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Potresna pripovijest, koja se bavi nasiljem u porodici, sa naročitim akcentom na doba korone i izolacije, osvojila je najviše glasova čitalaca i zasluženo pobijedila u konkurenciji 60 radova iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Drugoplasirani tekst, po broju vaših glasova, je emotivna i dirljiva priča “Baka”, autorke Ane Perić iz Bijeljine, koja istražuje temu ranjivosti starijih osoba i (ne)mogućnosti pomoći i humanosti prema njima.

Priča koja je osvojila treće mjesto je “Ulica srećnih ljudi” autorke Marije Kenić, iz naselja Tomance kod Kosovske Mitrovice. U pitanju je tekst inspirisan istinitim događajem, a koji govori o jednostavnoj, spasonosnoj i čudesnoj ideji koja opštu apatiju pretvara u nešto lijepo i inspirativno.

U ovogodišnjem konkursu “Priče iz komšiluka” tema je bila “izolacija”, a pristiglo je 60 radova iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Organizator, portal Mondo. ba, najavio je isti konkursi sljedeće godine.

 

NoviGlas/Mondo.ba

 

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .