NOVI GLAS

Anica Dobra danas puni 57 godina – Karijera bez mrlje i skandala

Jedna od najpopularnijih glumica na ovim prostorima, Anica Dobra, danas puni 57 godina.

Anica je od sredine osamdesetih godina do početka devedesetih bila na vrhuncu slave i bila je tiha patnja mnogih muškaraca u bivšoj Jugoslaviji. I dan-danas, oni koji su je sreli, kažu da su im kolena klecala u njenom društvu.

 

Ipak, Anica je uspjela da se odupre izazovima koje sa sobom nosi slava, i uglavnom se pominje u kontekstu dobro odigranih rola, a karijeru je paralelno gradila u bivšoj Jugoslaviji i Njemačkoj.

Što se njenog privatnog života tiče, čuva ga od očiju javnosti. Zna se da je u dugogodišnjem braku s Miodragom Sovtićem, a njihove zajedničke fotografije u javnosti gotovo da ne postoje. Ima ćerku Minu Sovtić, koja je krenula njenim stopama i bavi se glumom.

Glumica izbjegava pojavljivanje na događajima bez svrhe i više od toga uživa u svojoj bašti, gdje uzgaja začinsko bilje. Intervjue daje izuzetno rijetko, a u jednom od njih koji je dala za bosanski “Avaz” rekla je:

“Ko živi u prošlosti, ima veliki problem. A ko želi da živi u budućnosti, onda ima veliki strah od svega. Treba živjeti danas. Ja ne želim da se podsjetim šta je bilo kada sam imala 24 godine. Prosto hoću da idem dalje. Nagrade me nisu mimoilazile kao neke druge sjajne glumce. Ima ih, i došle su kada je jedina moja najveća ambicija bila da samo neko ode u bioskop i pogleda moj film. U to vrijeme kada sam počinjala, bioskopska publika u Jugoslaviji bila je jako “njegovana” i voljeli su glumce. Malo sam se zakačila za zlatnu eru snimanja i učenja kako je raditi s velikima”, rekla je tada Anica.

 

(nova.rs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
error: Content is protected !!