NOVI GLAS

Stiže srpska verzija serije “Dva i po muškarca” – Evo ko će biti Čarli Šin!

A ako su neki sitkomi bili gledani i reprizirani u Srbiji od početka 2000-tih, onda su to “Prijatelji”, “Štreberi” i “Dva i po muškarca”.

I upravo će popularna serija sa Čarlijem Šinom i Džonom Krajerom dobiti srpsku verziju, doduše sa malo više članova porodice.

Nije rijetka pojava da neki film ili serija dobiju novu verziju u zemljama u kojima su postigli naročitu popularnost.

Domaća verzija sitkoma nosiće naziv “Tri muškarca i tetka”, a u glavnim ulogama će se naći Marko Јanketić, Petar Benčina i Јelisaveta Seka Sablić.

“Toliko godina već gledamo i uživamo u “Dva i po muškarca” i možda niko nije imao ni adekvatnu ideju, a ni dovoljno hrabrosti da uradi omaž toj seriji. Јa sam ubijeđen da je ovo super stvar i i imamo pozitivnu tremu kako sve polako kreće” kaže za BBC na srpskom Nikola Burovac, jedan od tvoraca serije.

Kontroverznog plejboja koga u originalu glumi Čarli Šin u domaćoj verziji tumačiće Marko Јanketić.

“Marko se fantastično snašao u toj ulozi. Toliko dobro se identifikovao s likom, nosi ga fantastično i to će biti pun pogodak”, tvrdi Burovac.

Njegov manje uspješni brat, kiropraktičar Alan koga je žena ostavila, takođe dobija srpskog dvojnika – nesnađenog programera glumiće Petar Benčina.

“Benčina ovog puta glumi iz kontre, jer je dosad uvijek portretisao šmekera, a sada glumi jednog smotanog lika koji potpuno izgubljen u vremenu i prostoru i koji živi sa sinom na račun tetke i brata”, pojašnjava Burovac.

U originalnom sitkomu postoji mnogo ženskih, najčešće epizodnih uloga.

Najupečatljivija su svakako pojavljivanja Končate Farel koja glumi Bertu, Holand Tejlor koja glumi majku Čarlija i Alana, ali i Melani Linski koja glumi Rouz, Čarlijevu ljubav.

Za razliku od originala, uloga Seke Sablić će biti centralna.

“Tetka je bivša komunistkinja, nekadašnja visoka funkcionerka SPS-a i bivša direktorka Dafiment banke. Odatle joj i novac da živi u vili od 300 kvadrata”, kaže autor serije.

U seriji će se takođe naći i devetogodišnji sin lika Petra Benčine.

Pojavljuje se i tetkin bivši ljubavnik koga igra Petar Božović, koji dolazi iz Njemačke. On je nekada radio u državnoj bezbjednosti i bio drugi čovjek poslije Јovice Stanišića, tako da je on saznao da je otac jednog od braće.

Scenario za seriju Tri muškarca i tetka piše Kosta Peševski, koji je radio na serijama “Istine i laži” i “Žigosani u reketu”.

Peševski ističe da je serija donekle inspirisana sitkomom “Dva i po muškarca”, ali da ne predstavlja rimejk.

“Kada sam znao za koga pišem, to mi je umnogome olakšalo kompoziciju likova i njihovo osmišljavanje. Seka je najbolji primjer, kada pišete za glumicu takvog kalibra, to uprošćava proces u glavi.”, kaže Peševski.

Početak snimanja zakazan je za sredinu juna u jednoj vili u beogradskom naselju Dedinje. Snimanje serije je malo otežano usljed aktuelne pandemije, ali to ne utiče na raspoloženje ekipe.

“Vodimo računa o svim mjerama. Radimo u manjim grupama, Seka na svakoj probi nosi masku”, kaže Nikola Burovac.

On dodaje da je socijalna distanca i dalje na snazi, ali da je energija koja spaja glumce i ekipu “fantastična”.

“Kada svi znaju da imaju zadatak da naprave paralelu velikog sitkoma kakav je “Dva i po muškarca”, svi su na visini zadatka. Nama je toliko zabavno i jedva čekamo da krene snimanje a potom i emitovanje”, kaže Burovac.

Scenarista Kosta Peševski vjeruje da će publika vrlo brzo zavoljeti seriju.

 

(nezavisne)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .