NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Ko će biti novi gradski funkcioneri i kada će se održati sjednica lokalnog parlamenta?

Sporazumom koji su nedavno potpisali gradonačelnik Bijeljine i lider SDSS Mićo Mićić i predsjednik SNSD Milorad Dodik, predviđeno je, između ostalog, da funkcije predsjednika Skupštine i zamjenika gradonačelnika pripadnu bijeljinskom SNSD. Ko će biti novi gradski funkcioneri?

“Na prvoj sljedećoj skupštini mi ćemo izabrati predsjednika Skupštine iz redova SNSD, kao i mog zamjenika”, najavio je ranije prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić.

Kako nezvanično saznajemo, u redovima SNSD za ove dvije pozicije figurira više imena, a najviše šansi imaju mlade snage SNSD-a, sadašnji odbornici Željko Grebić i Aleksandar Đurđević. Odluka unutar stranke, ipak, i dalje nije donesena, a pominje se i još nekoliko iskusnijih kolega. 

“Odluka još nije donesena, a ja ću poštovati svaki dogovor unutar partije. Ni malo se ne opterećujem funkcijama, a siguran sam da će SNSD na svaku od pozicija koja joj pripada postaviti najsposobnije ljude, koji će raditi u interesu građana”, rekao je za NoviGlas Aleksandar Đurđević, najmlađi odbornik u trenutnom sazivu lokalnog parlamenta. 

Prema nezvaničnim saznanjima, sadašnji zamjenik gradonačelnika, Predrag Jović, biće imenovan za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje umjesto Miladina Rakića.

Kada će biti održana sljedeća sjednica Skupštine grada, još uvijek nije sa sigurnošću poznato. Redovna sjednica je zakazana za 29. jun, a aktuelni predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković rekao je da nikakvih drugih zahtjeva prema njemu nije bilo.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao NoviGlas, intenzivno se pregovara o zahtjevu za zakazivanje vanredne sjednice u što kraćem roku. Tome najviše doprinose dvije velike promjene koje su se desile od posljednjeg zasijedanja, na kojem su, inače, svi odbornici bili jednoglasni. 

Naime, veliki broj odbornika SDS-a je prešao u redove nove partije, SDSSMM, koja nije ni postojala tokom prošlog zasijedanja. Takođe, javno je promovisana i nova skupštinska većina, te su to razlozi zašto mnogi smatraju da je sjednicu potrebno održati što ranije.

Prema važećim propisima, dovoljna je jedna trećina odbornika za formalni zahtjev za održavanje vanredne sjednice. 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .