NOVI GLAS

NoviGlas istražuje – Ko će biti kandidati za gradonačelnika Bijeljine? (FOTO)

Lokalni izbori u BiH biće održani 15. novembra. Kada je o Bijeljini riječ, za sada je zvanično poznato ime samo jednog kandidata za gradonačelnika. NoviGlas je pokušao da sazna, koja lica će se pojaviti kao kandidati za gradonačelnika Bijeljine?

Iako je kandidaturu najavio još ranije, aktuelni gradonačelnik Bijeljine i lider novoformiranog SDS S MM, Mićo Mićić, potpisom sporazuma sa SNSD-om i zvanično je kandidat široke koalicije predvođene SNSD-om.

Mićić je za sada i jedini koji je objavio kandidaturu.

Iz Srpske demokratske stranke su krajem marta najavili da će imati svog kandidata za gradonačelnika koji će “stati na crtu” Mićiću, ali od tada se nisu oglašavali.

“Srpska demokratska stranka će imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine, unosimo jednu potpuno novu energiju koju i narod prepoznaje, dok će vrijeme tek pokazati prave razloge za poteze Miće Mićića. Kandidata ćemo sigurno imati, ali još je rano pričati o tome ko će on biti“, rekao je tada Tomica Stojanović, narodni poslanik i predsjednik bijeljinskog SDS-a.
Jedna od opcija koja se pominje u javnosti je i zajednički kandidat SDS-a i PDP-a.
I iz Partije demokratskog progresa još uvijek nisu potvrdili da li će imati svog kandidata za gradonačelnika ili će to  biti zajednički kandidat više stranaka. Međutim, u bilo kojoj od navedenih postavki snaga jedno od imena koje se pominje je Slaviša Marković, lider bijeljinskog PDP-a i aktuelni predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.
Komentarišući eventualnu kandidaturu i koaliciju sa SDS-om, Marković je na nedavno održanoj konferenciji za medije rekao:
“Mi ćemo u narednih mjesec dana imati zvaničan stav organa PDP-a s kim možemo potpisivati koalicije i sa kojim partijama možemo sarađivati. Nisam dio političkih kombinatorika”, rekao je Marković.
U javnosti se pojavila i informacija da će jedan od kandidata za gradonačelnika biti proslavljeni sportista i doskorašnji predsjednik FK “Radnik” Mladen Krstajić.
Krstajić će na izbore, prema pisanju portala mojabijeljina.com, navodno izaći kao nezavisni kandidat, a ozvaničenje toga se očekuje nakon 1. juna kada se otvori granica između Srbije i BiH. Međutim, ta informacija za sada nije zavnično potvrđena.
Od novih lica na političkoj sceni Bijeljine, kandidaturu je najavio Boban Lazić, bijeljinski privrednik i osnivač pokreta ĆuĆešĆeĆemoĆeteĆe. Iako su do sada kroz satiru i humor na društvenim mrežama ukazivali na aktuelne probleme, iz ovog pokreta najavili su da će učestvovati na izborima, a već su predstavili dio kandidata za odbornike.
Istrajan u svojoj namjeri da se dokopa gradonačelničkog mjesta je i Damjan Pajić – Micin, koji se u nekoliko navrata kandidovao kao nezavisni kandidat, tako da ni ovi izbori neće proći bez njegovog imena na listiću.
“Kandidovaću se i ove godine, nego šta. To je sigurno, ne propuštam”, kratko je za NoviGlas prokomentarisao Pajić.
Kako ističu iz političkih partija koje još nisu objavile imena kandidata, za taj potez je još rano, posebno imajući u vidu da su izbori pomjereni, ali najavljuju da će to biti uskoro.

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI