NOVI GLAS

Bijeljina – Sergej i Đorđe nižu uspjehe uprkos koroni : Pobijedili i na onlajn takmičenju (VIDEO)

Braću Tadić, trinaestogodišnjeg Đorđa i jedanaestogodišnjeg Sergeja iz Bijeljine, pandemija korona virusa nije omela u postizanju zapaženih uspjeha. Ova dva dječaka od početka godine postigli su zavidne rezultate u muzičkom svijetu.

Đorđe je učenik četvrtog, a Sergej drugog razreda osnovne muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac”. Obojica sviraju klavir  u klasi nastavnice Marine Maletić. 

Na Trećem otvorenom takmičenju školskom takmičenju održanom početkom marta u Doboju, Sergej je osvojio prvo mjesto, a Đorđe specijalnu nagradu.

“Đorđe je drugu godinu zaredom osvojio maksimalan broj bodova, a Sergej 92 boda”, kaže za NoviGlas Nevena Tadić, majka dječaka.

Uprkos pandemiji korona virusa, ovi mladi talenti nisu odustali od takmičenja, pa su vrijedan rezultat, prvo i drugo mjesto, osvojili i na onlajn takmičenju mladih pijanista koje organizuje Smederevo.

Đorđe i Sergej, dobitnici desetina priznanja i diploma, pohađaju osnovnu školu “Jovan Dučić”. Đorđe planira da nastavi da se usavršava u muzici, pa mu je želja da nakon završene osnovne škole upiše dvije srednje škole, muzičku i tehničku školu, dok je Sergeju, kako kaže, još rano da donosi te odluke.

Kako je izgledao njihov nastup na onlajn takmičenju pogledajte u nastavku:

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI