NOVI GLAS

Ljubo prodaje 1.500 ovaca i jagnjadi – Koju cifru traži?

“Prodajem kompletno stado od 1.500 komada: 900 ovaca i 600 janjaca”, objavio je na svom Fejsbuk profilu Ljubomir Kočić, poznati stočar sa Manjače i vlasnik jednog od najvećih poljoprivrednih imanja u ovom dijelu Republike Srpske.

Objava je izazvala veliko interesovanje i brojne komentare.

“Šta ti bi, prijatelju”, “prošao je prvi april”, “ne damo stado, to nas je sve podiglo, podrška za kralja stočara”, neki su od komentara. Ima i onih koji su Ljubomira podržali u ovoj odluci, poručujući mu: “Nek’ sad malo drugi čuvaju ovce, nama je vrijeme da se igramo sa unučadima!”

I kralj stočara ima unučad, i to punu kuću: šestoro ih je, a sedmo je na putu. Ali, Ljubo Kočić, uprkos odluci da se “riješi ovaca”, neće još u penziju.

Prodajem stado, to je tačno, dodijalo mi je da čuvam ovce. Imam ja posla i bez toga. Malo ću da se bavim kravama, malo da varam, kao i svi drugi u ovoj zemlji – kaže Ljubomir Kočić za Srpskainfo.

Objašnjava da u svojoj štali ima više od stotinu krava, te da ni nakon prodaje velikog stada Kočići neće ostati bez posla.

Odvojio sam jedno manje stado od 800 ovaca mom sinu Vukašinu. On će nastaviti tradiciju – kaže Ljubo.

Uz Vukašina, Ljubomir Kočić i njegova supruga Radmila imaju još četvoro djece: tri sina i jednu kćerku. Ova velika porodica od, za sada, 13 članova živi pod jednim krovom. Bogato domaćinstvo Kočića u Gornjem Ratkovu na Manjači obuhvata dvije kuće sa nekoliko stanova, bogat vozni park, štale, magaze i svu potrebnu kućnu i poljoprivrednu mehanizaciju. Sve su to, kažu, zaradili poštenim radom, uglavnom od uzgoja ovaca.

Ljubomir Kočić, koji očigledno ima smisla za biznis, i sada će “obrnuti” najmanje 300.000 maraka, jer ispod te cijene, kaže, neće dati svoje stado.

Prodajem sve odjednom, pa sam malo spustio cijenu, a najniža je 200 KM po komadu. Ispod te cijene neću ići, jer u mom stadu ima bar 300 ovaca, koje vrijede po 500 maraka svaka – tvrdi Ljubo.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI