NOVI GLAS

Pao 5G svjetski rekord! – Najbrži protok podataka ikada ostvaren

Poznati finski prozvođač mobilnih telefona i telekomunikacione opreme upravo je objavio da je postigao najveće do sada izmjerene 5G brzine prenosa podataka u okviru svoje OTA (Over-the-Air) mreže u Dalasu, u američkoj državi Teksas.Nokia je saopštila da su najveće 5G brzine prenosa postignute na testu dostigle 4,7 Gbps, uz korišćenje standardnog komercijalnog kompanijskog softvera.

Kompanija je na testu koristila komercijalne talase 5G spektra od 800MHz i dualnu konektivnost (Dual Connectivity – EN-DC). To je uređajima omogućilo simultano povezivanje na 5G i LTE mreže, kao i odašiljanje i prijem podataka kroz obje mreže, prenosi Express Computer.

Test je pokazao da uređaji mogu da postignu veći protok podataka, nego kada su povezani pojedinačno na 5G ili na LTE mreže. Brzine se zajedno postižu na 5G i klasičnim konfiguracijama niske frekvencije.

Testovi su sprovedeni na standardnoj opremi instaliranoj u bazne stanice glavnih telekomunikacionih operatera u SAD.

Ovo je veoma važan i značajan kamen temeljac u razvoju 5G mreže i usluga u SAD, pogotovo u ovo vrijeme kada su konektivnost i njeni kapaciteti od vitalnog značaja. To pokazuje povjerenje operatera, kao i napredak koji smo postigli da bismo omogućili nabolji 5G uslugu korisnicima – istakao je predsjednik Nokije zadužen za mobilne mreže Tomi Uito.

 

(telegraf.rs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .