NOVI GLAS

Bijeljina – Mićić o planovima i novoj stranci : “Pokazaću da sam bio u pravu”

Nakon jučerašnjeg zvaničnog potpisivanja sporazuma o zajedničkom djelovanju sa SNSD-om na predstojećim lokalnim izborima, gradonačelnik Bijeljine i lider SDS Semberija Mićo Mićić u javnosti je iznio i detalje sporazuma, ali i svoje planove za budućnost.

Lider novoformiranog SDSS objasnio je da formiranje nove stranke nije inicijalno bio njegov plan, ali da su okolnosti dovele do toga da je to moralo da se dogodi.

“U početku sam imao saglasnost moje bivše stranke, a kasnije se ispostavilo da to ne može. Na svu sreću, uspjeli smo da završimo i u narednom periodu ćemo formirati široku koaliciju. Ono što je suština sporazuma koji je dostupan javnosti su projekti koji treba da se realizuju. U drugom dijelu je politički dogovor kako se to može realizovati”, rekao je Mićić za lokalnu TV Arena.

Kako kaže, mnogi su na negativan način isticali član sporazuma koji se odnosi na to da će nakon dvije godine funkciju gradonačelnika preuzeti kandidat koga odredi SNSD. Objasnio je i šta to tačno znači.

“Kad sam pravio široku koaliciju, nisam je pravio zbog sebe, da ja budem gradonačelnik 4 godine, nego sam rekao, bitno je da se rade ti projekti, nije bitno ko će biti na čelu. Evo ja ću biti prve dvije godine i poslije toga ću na neku drugu funkciju ili neko drugo mjesto. Stičem uslove za penziju što se tiče rada, ali ne mislim na političku penziju. Nekoga bune te dvije godine, ali ja sam zbog realizacije projekata htio široku koaliciju”, objašnjava Mićić.

Kako kaže, sa novom strankom ima velike ambicije.

“Zovu nas svi, iz svih gradova, od Prijedora, do Sarajeva, Krajine i sarajevsko – romanijske regije. Imamo budućnost i imamo perspektivu”, rekao je Mićić i dodao da su se stranci priključio veliki dio članstva  iz njegove dosadašnje stranke, među kojima su i brojni gradski funkcioneri. 

Dodao je da ni sa kim nije u svađi, pa čak ni sa liderom SDS-a, Mirkom Šarovićem, koji ga je isključio iz stranke.

“Ja ću pokazati njima da sam bio u pravu. Pokazaću da će ljudi koje ću voditi i sa kojima ću raditi za ove izbore ostvariti rezultate i da sam bio u pravu”, poručio je Mićić. 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .