NOVI GLAS

Bijeljina – Zarić i Bujinović oslobođeni optužbi za ubistvo navijača Partizana u Dvorovima

Marko Zarić Čupo (23) i Petar Bujinović (23) iz Bijeljine oslobođeni su optužbi za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Pantića u septembru 2018. godine, potvrdio je  advokat Petko Budiša, koji je zastupao Zarića.

Presuda je izrečena juče u Okružnom sudu u Bijeljini. Budiša je pojasnio da je Sud utvrdio da nema dokaza da su Zarić i Bujinović počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

“Sud je prihvatio moju argumentaciju da su određeni dokazi nezakoniti te da se na njima ne može temeljiti presuda”, kazao je Budiša za Avaz.

Aleksandar Pantić je ubijen 15. septembra 2018. godine, kada su naviječi Fudbalskog kluba Crvena Zvezda sačekali navijače beogradskog Partizana u namjeri da se s njima fizički obračunaju. Marko Zarić je bio optužen da je prvo pesnicom udario Aleksandra Pantića u glavu i Pantić je od udarca pao na tlo. Zariču i Bujinoviću se stavljalo na teret da su Pantića nastavili tući motkama. Od zadobivenih povreda mladić je preminuo je na putu za Klinički centar Srbije.

Na društvenim mrežama se ograsila sestra Saše Pantića, koja je očajna zbog izrečene presude i istakla je da je pravde sahranjena po ko zna koji put.

– Danas je pravda u ovoj državi sahranjena po ko zna koji put! Pošto su ubice mog brata danas oslobođene optužbi za ubistvo, meni ostaje da zaključim ili da se moj brat sam ubio udarcima šipkom u glavu ili da nije ni ubijen. Dragi sugrađani, pazite se, ubice su od danas na slobodi! Pazite se jer u ovoj državi osim vas samih nema ko da pazi na vašu sigurnost – poručila je Aleksandra Pantić.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI