NOVI GLAS

NOVIGLAS: Trijumf života u Bijeljini – Priča Slaviše Mitrovića izmamiće vam osmijeh na lice

Danas je obilježen svjetski dan porodice. Širom svijeta zvaničnici ukazuju na značaj očuvanja porodice kao najvažnije ćelije društva. Međutim, svaki veliki poduhvat kreće od malih borbi i sve velike promjene polaze sa mikronivoa. Iz tog razloga, NoviGlas vam na svjetski dan porodice, simbolično, donosi priču o Bijeljincu Slaviši Mitroviću.

Čitaoci NovogGlasa su ga upoznali još početkom prošle godine, kada je, u rubrici „Bijeljina, ljudi“, opisao svoju borbu sa opakom bolešću. Bilo je to teško vrijeme za Slavišu, jedno od najtežih. Iako su već tada rezultati pokazivali da je na putu oporavka, nije bilo lako prihvatiti borbu sa najstrašnijim protivnikom.

“Dok sam hodao sa djevojkom i razmišljao o budućnosti, braku, djeci, kao da sam u tom trenutku osjetio bol u stomaku, za koji ni sam nisam u tom momentu znao šta znači. Nije to bilo ništa ozbiljno, ali srećom, alarm svog tijela nisam shvatio olako”, rekao je za NoviGlas Slaviša prije 14 mjeseci.

Na tom pregledu je saznao da je teško bolestan i da su mu glavni saveznici u borbi sa bolešću optimizam i disciplina. U svemu tome imao je veliku podršku porodice.

“Ipak, u tom momentu sam osjetio onu iskonsku bespomoćnost – razmišljao sam u tim trenucima kako moj život nije u mojim rukama. Svi oni planovi, težnje, sve što sam stvarao, bilo je na ivici ponora, sa neizvjesnim rezultatima. Međutim, ubrzo su i dobre vijesti počele da pristižu.”, rekao je on tada.

Za nešto više od godinu dana, Slavišin život se umnogome promijenio, na bolje.

Kada su „dobre vijesti jednom počele da pristižu“, više se nisu zaustavljale.

Do danas, većina Slavišinih snova se ostvarila. Zdravlje ga, zahvaljujući svojoj disciplini tokom terapija, služi odlično, oženio je svoju tadašnju djevojku, a na svjetski dan porodice, simbolično, sva borba kroz koju je morao da prođe dobila puni smisao –postao je otac!

Za Slavišu i njegovu malu porodicu svaki sljedeći svjetski dan porodice biće veoma poseban.

Iako njegov put neodoljivo podsjeća na izreku „preko trnja do zvijezda“, ova priča najbolje pokazuje da sve počinje i završava se s porodicom. A gdje je zdrava i srećna porodica, tu je i ljubav i, kao što se u Slavišinom slučaju pokazalo, izliječenje i nagrada.

Teške trenutke prošao je zajedno sa svojim najbližima, a sada ga, u krugu njegove nove male porodice, čekaju nove pobjede.

Srećan dan porodice!

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .