NOVI GLAS

Korona izazov uzeo maha – Namjerno kašlju blizu starijih osoba! (Video)

Vlasti u Eslovu u Švedskoj su upozorile stanovnike na takozvani “korona virus izazov” u kojem tinejdžeri namjerno kašlju, kišu i pljuju u blizini starijih osoba.

Roditeljima je savjetovano da porazgovaraju sa svojom djecom zbog besmislenog, neodgovornog i opasnog ponašanja lokalne omladine prema starijoj populaciji.

U Švedskoj su univerziteti i srednje škole zatvorene pa je mladim ljudima dosadno, ali su neki izabrali način zabave koji je poguban za starije osobe.

Mnogi korisnici društvenih mreža su osudili ovakvo ponašanje tinejdžera.

https://twitter.com/i/status/1243809881884327936

Migranti iz Eskilsune su na Jutjubu objavili video prije nekoliko dana na kojem se vidi kako prilaze starijim osobama na ulici glumeći da kašlju i tvrdeći da imaju korona virus.

Lokalna političarka Maria Hind Alias ih je na Tviteru nazvala “potpunim idiotima”, pozvala ih je da priđu i našale se s njom, a potom je obećala da će pozvati njihove roditelje i reći im kako su odgojili “dva potpuna idiota”.

Švedska nije jedina zemlja u kojoj ima neukusnih šala na temu korona virusa. Irska policija je uhapsila nekoliko mladih osoba koje su namjerno kašljale i pljuvale prema ljudima na ulici.

 

(klix)

POSTANIMO PRIJATELJI