NOVI GLAS

“Bosanski Vuhan”: Ogorčeni zbog izvještavanja televizije – Traže hitnu reakciju nadležnih (Video)

Štab civilne zaštite Općine Konjic najoštrije je osudio neprimjereno izvještavanje novinara Face TV. Javljanje reportera je okarakterisano kao pretjerano uznemiravanje i širenje straha među građanima Konjica i cijele BiH.

“Prilog FaceTV u emisiji Centralni dnevnik od 28.03.2020. godine gdje je Opština Konjic poređena sa gradom Vuhan u NR Kini koji je obilježen kao epicentar svjetske pandemije, a reporter u sklopu priloga obukao odijelo koje nije propisano naredbama o ličnoj zaštiti osoba te čitav prilog snimao u istom, dok istovremeno njegov kamerman nije bio obučen u takvu vrstu odijela što upućuje na to da je prilog rađen tendenciozno i sa namjerom izvršenja unaprijed navedenog”, saopšteno je iz Štaba CZ Konjic.

Zbog svega navedenog zatražili su hitnu reakciju nadležnih državnih organa, a prije svega Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK) i nadležnih tužilaštava.

U prilogu koji možete pogledati u nastavku, reportera i kamermana navedene televizije urednik Centralnog dnevnika Senad Hadžifejzović je nazvao “hrabrima” jer su posjetili Konjic. Nakon toga gledaoci su mogli vidjeti inserte kako se pred ulazom u Konjic reporter “teatralno” oblači u zaštitno odijelo, stavlja masku, a zatim ulaze u Konjic.

“Ekipa FaceTV je među prvim medijskim ekipama koja je ušla u Konjic“, rekao je reporter na početku priloga bez obzira na to što se Konjic ne nalazi u karantinu i bez obzira na to što svako može izaći i ući u taj hercegovački grad.

Reporter je tako, obučen od glave do pete u zaštitno odijelo, šetao ulicama i razgovarao sa stanovnicima Konjica koji nisu nosili ni maske ni rukavice, a kamere ove televizije su čak snimili i lokalno vjenčanje.

 

(klix)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .