NOVI GLAS

Policija na nogama zbog ovog snimka – Autom jure kroz pješačku zonu za vrijeme policijskog časa? (Video)

Policija intenzivno radi na identifikaciji vozača koji je automobilom vozio kroz pješačku zonu u Obrenovićevoj ulici i provjerava da li je snimak koji je objavljen na društvenim mrežama načinjen u vrijeme policijskog časa.

Na Jutjubu je danas objavljen video snimak pod nazivom “Bahata vožnja automobila Obrenovićevom ulicom tokom policijskog časa u Nišu” na kojem je u 17 sekundi vidi kako automobil juri noću centrom grada kroz pješačku zonu, od ugla sa Ulicom Svetozara Markovića, u pravcu Trga kralja Milana, dok se dvojica muškaraca glasno smiju uz muziku sa kasetofona koja trešti.

Snimak je načinio suvozač mobilnim telefonom. U objašnjenju ispod ovog klipa na Jutjubu navodi se da se radi o snimku koji kruži društvenim mrežama i da očevici koji su posmatrali bahatu vožnju sa balkona kažu da je nesavjesni vozač rizikovao ne samo svoj, već i živote ljudi koji su se zbog prirode svog posla u to vrijeme našli na ulici, a imali su pravo da se kreću u to doba.

Ukoliko se ispostavi da je snimak načinjen u vrijeme policijskog časa, akterima lude vožnje prijete krivične prijave zbog kršenja zabrane kretanja, ali, ako i se ispostavi da je načinjen ranije mogu da odgovaraju makar zbog saobraćajnog prekršaja, zbog vožnje pješačkom zonom.

Budući da u Obrenovićevoj ulici ima dosta lokala koji imaju kamere, provjeriće se snimci kako bi se utvrdilo o kojem se vozilu radi, piše Blic.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI