NOVI GLAS

Višković: Zaposleni u javnom sektoru sa platom većom od 1000KM da se odreknu 10% (Video)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada donijela odluku da se do 30. juna obustavi plaćanje obaveza po osnovu poreza na dobit i sve naknade koje proističu iz završnog računa, ali iznio i druge mjere koje Vlada najerava da uvede.

Višković je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Vlada odlučila da se na tri mjeseca prolongiraju obaveze privrednih subjekata prema IRB-a.

– Donesena je odluka da se članovi Vlade odreknu 50 odsto ličnih primanja za mart, a sredstva će biti uplaćena u Fond solidarnosti – rekao je on.

Višković je rekao da je preporuka Vlade da se zaposleni u javnom sektoru, čija je plata veća od 1.000 KM, odreknu deset odsto primanja u korist Fonda solidarnosti.

On je dodao da svi zaposleni u javnom sektoru, uz izuzetak zdravstvenog sektora, dobrovoljno mogu da potpišu izjavu da su saglasni da hoće ili žele da daju u Fond solidarnosti dio svojih primanja.

“Naša preporuka je da primanja do 1.000 KM bude pet odsto neto, a za primanja viša od 1.000 da to bude 10 odsto neto primanja”, kazao je Višković.

“Moramo pokazati solidarnost prema radnicima u realnom sektoru i sredstva prikupljena u Fond solidarnosti biće iskorištena za pomoć njima”, rekao je predsjednik Vlade Srpske.

Obracanje premijera Srpske #RTRS #UŽIVO

Posted by RTRS vijesti on Thursday, March 26, 2020

 

(rtrs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .