NOVI GLAS

Ugljevik – Pomoć RiTE “Ugljevik” opštini u vanrednim okolnostima

Rukovodstvo Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik” pomoći će rad Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i drugih službi u opštini Ugljevik kako bi se epidemiološka situacija na području ove opštine održala stabilnom, dogovoreno je danas na sastanku rukovodstvo RiTE sa načelnikom ove opštine Vasilijem Perićem.

“Pomoć se ogleda u donaciji određene zaštitne opreme, gorivu, prehrambenim i higijenskim paketima najugroženijima, kao i finansijskoj donaciji. Ovo je pomoć svim građanima opštine Ugljevik”, rekao je Perić novinarima i zahvalio za podršku rukovodstvu RiTE “Ugljevik”.

Direktor RiTE “Ugljevik” Čedomir Stojanović rekao je da je ovaj privredni gigant preduzeo sve mjere da funkcioniše u vanrednim okolnostima u kojima se nalazi Republika Srpska i kompletan region, te da proces proizvodnje ne trpi.

Stojanović je naglasio da, iako RiTE “Ugljevik” radi u teškim uslovima, za mjesec mart je premašen plan proizvodnje električne energije.

“Smanjili smo broj radnika, a radi samo neophodan broj radnika da bi se održao proces proizvodnje. Ukinuli smo prevoz radnika, kao i kuhinju i zabranili smo grupisanje radnika. Vršimo redovno dezinfekciju radnih prostorija”, rekao je Stojanović.

Kada je riječ o pomoći opštinskim službama, Stojanović je istakao da će RiTE “Ugljevik” donirati materijal i opremu za dezinfekciju, da bi se zaštitili ljudi – rukavice, maske i mantile, kao i jednu količinu goriva za Dom zdravlja.

“Ako bude potrebe da se potencijalni oboljeli smjeste u karantin, RiTE `Ugljevik` će dostavljati hranu”, rekao je Stojanović i ocijenio da je saradnja sa lokalnom upravom dobra.

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Jugoslav Cvetković rekao je da na području ove podmajevičke opštine nema potvrđenih slučajeva korona virusa, te da se uspješno sprovode mjere zaštite koje su propisane.

“Svi smo zajedno u borbi protiv korona virusa i uspjećemo u tome”, rekao je Cvetković.

Sastanku su prisustovavali i narodni poslanik u Narodnoj skupštine Republike Srpske Milutin Tasovac, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, te direktor Centra za socijalni rad, predstavnik Crvenog krsta ove opštine i šef Odsjeka opštinske Vatrogasne jedinice.

 

(srna)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .