NOVI GLAS

U Šamcu nema zaraženih, pod nadzorom 148 lica

Na području opštine Šamac do danas nema registrovanih slučajeva zaraženih virusom korona, a pod propisanim zdravstvenim nadzorom ukupno je 148 lica, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.


Tokom prethodna 24 časa pod nadzor su stavljena tri lica, a ukupno sa današnjim danom iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 14 lica, dok je jedna osoba testirana na virus korona i nalaz je negativan.

U saopštenju je navedeno da je u karantin, koji je uspostavljen juče u 15.00 časova na graničnom prelazu Šamac, smješteno šest lica – pet iz Republike Srpske i jedno lice sa teritorije Federacije BiH.

Za građane Republike Srpske na licu mjesta u prostorijama karantina biće rađeni brisevi koji će biti poslati Institutu za javno zdravstvo u Banjaluku, a u zavisnosti od rezultata nalaza – pozitivni na korona virus idu u republički karantin, a lica čiji je test negativan idu u svoje lokalne zajednice, te ih preuzimaju nadležni domovi zdravlja.

U prethodna 24 časa šamačka komunalna policija kontrolisala je 84 lica kojima su izdata rješenja o strogoj izolaciji i stavljanju pod zdravstveni nadzor i sva kontrolisana lica su zatečena na svojim kućnim adresama.

Tržišni inspektor izvršio je kontrolu više subjekata kada je riječ o pridržavanju uredbe o vraćanju cijena na prethodni nivo, kojom je propisano vraćanje cijena na nivo koji je zatečen u prometu na dan 5. mart i u jednom slučaju utvrđene su manje nepravilnosti, te su naređene njihove korekcije.

Pripadnici Policijske stanice Šamac su od uvođenja mjere zabrane kretanja licima starijim od 65 godina radi prevencije širenja virusa korona do danas sankcionisali dva lica zbog kršenja ove zabrane, navedeno je u saopštenju Štaba za vanredne situacije Šamac.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .