NOVI GLAS

Odluka o Olimpijskim Igrama za 4 nedjelje – Tutosport: održaće se od 9-25. oktobra?

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) postavio je sebi rok od četiri nedjelje za donošenje odluke o održavanju Igara u Tokiju.

U nedjelju je održan sastanak Izvršnog odbora MOK na kome je riješeno da konačna odluka o održavanju Igara u Tokiju bude donijeta najkasnije za četiri nedjelje.

Navodno, razmatra se opcija da takmičenje bude odloženo za nekoliko mjeseci ili čak za godinu dana. Mogućnost da Igre budu otkazane je odbačena.

Italijanski Tutosport je u izdanju od ponedjeljka prenijeo da postoji mogućnost da Igre budu održane od 9. do 25. oktobra.

“Ovi scenariji se odnose na izmjenu postojećih operativnih planova za Igre, kao i na promjene datuma početka Igara. Pratiće se razvoj situacije širom svijeta i u Japanu. To će poslužiti kao osnova za najbolju odluku u interesu sportista i svih ostalih koji su uključeni.

S jedne strane, u Japanu narod srdačno pozdravlja olimpijski plamen, što ojačava poverenje MOK u organizatore da bi, uz izvjesna ograničenja, mogli da organizuju Olimpijske igre.

S druge strane, dramatično je porastao broj zaraženih korona virusom u različitim zemljama na različitim kontinentima. Ovo je dovelo do zaključka da MOK treba da preduzme sljedeći korak.

MOK će u saradnji sa Organizacionim odborom i japanskim vlastima započeti detaljne analize kako bi kompletirao svoju procjenu brzog razvoja svjetske zdravstvene situacije i uticaja na Olimpijske igre, uključujući scenario odlaganja. Otkazivanje Olimpijskih igara neće riješiti nijedan problem niti će ikome pomoći. Stoga otkazivanje nije na dnevnom redu”.

Podsjećamo, prije nekoliko dana je predsjednik MOK Tomas Bah otkrio da postoji više opcija, te da konačno rešenje neće biti donijeto samo na osnovu finansijskog aspekta.

Olimpijske igre bi trebalo da se održe od 24. jula do 9. avgusta.

 

(sportclub)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!