NOVI GLAS

Korona virus se širi! Italija blokira gradove!

Zbog naglog porasta broja ljudi zaraženih korona virusom, italijanska vlada odlučila je da blokira pristup gradovima i opštinama u kojima ima najviše zaraženih u regionima Lombardiji i Venetu, prenose italijanski mediji.

Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i opština u Lombardiji, gde živi 50.000 ljudi, kao i gradić Vo” sa 3.000 stanovnika u regionu Veneto.

“Želimo da izolujemo zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja”, izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranca nakon hitnog sastanka vladinog kabineta koji je održan u subotu u Rimu.

Broj zaraženih korona virusom u Italiji porastao je u međuvremenu na 76 osoba, uključujući dvoje umrlih. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Evropi

U Njemačkoj je zabiejženo 16 slučajeva, u Francuskaj 12, od kojih je jedan umro, te u Velikoj Britaniji tri slučaja.

Premijer Ðuzepe Konte izjavio je da će policija nadzirati situaciju, odnosno da će policajci sprečavati ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom. Ukoliko bude potrebno pomoći će i vojska. “Cilj je zaštiti zdravlje Italijana”, kazao je Konte.

Italijanska vlada otkazala je sva sportska takmičenja koja su trebala da budu održana u danas u Lombardiji i Venetu, što znači da se neće odigrati i neke utakmice italijanskog fudbalskog prvenstva, Inter – Sampdoria, kao i Verona – Kaljari.

I prije hitnog sastanka vladinog kabineta, lokalne vlasti u sjevernim italijanskim regionima s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javna događanja.

 

(nezavisne)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.