NOVI GLAS

Vremenska prognoza za sljedeću sedmicu obradovaće mnoge

U posljednjoj sedmici februara očekuje nas pravo proljećno vrijeme, ako je suditi prema prognozama meteorologa.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini možemo očekivati umjereno jaku buru, a najviša dnevna temperatura zraka bit će između 8 i 14 stepeni.

U nedjelju će u većem dijelu zemlje vjerovatno biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti je moguće na području Krajine i sjevera Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 stepeni.

Prvog dana sedmice u većem dijelu zemlje prije podne biće oblačno. Po Bosni će padati i kratkotrajna slaba kiša, dok se poslije podne očekujesmanjenje oblačnosti. Na jugu zemlje zadržaće se sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni.

U utorak veći dio dana trebao bi biti sunčan uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje u večernjim satima koje će u Hercegovini i uslovit će slabu lokalnu kišu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19 stepeni.

U srijedu će biti oblačno. Veći dio dana lokalno sa slabom kišom, a jače padavine mogu se očekivati od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Padom temperature zraka u večernjim satima u Bosni se prognozira susnježica i snijeg. Vjetar veći dio dana umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima.

Krajem dana vjetar bi trebao mijenjati smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni.

 

(klix)

POSTANIMO PRIJATELJI