NOVI GLAS

Bijeljina – Dobre vijesti iz Bolnice “Sveti Vračevi”

Danas je u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini obavljena operacija štitne žlijezde. Operacija na pacijentkinji staroj 55 godina je obavljena uspiješno, a cilj je da ubuduće ovakve operacije postanu dio redovnih aktivnosti bolnice u Bijeljini.

Operaciju je izveo dr Bojan Kenjić, šef operativnog bloka bijeljinske bolnice uz stručnu pomoć dr Đorđa Pejića, specijaliste ORL iz JZU Bolnica I. Sarajevo. Ovim je nastavljena uspješna saradnja dvije zdravstvene ustanove koja je počela 2016. godine , a koja je prošle godine nakratko prekinuta.

„Trećina pacijenata koje prolaze kroz našu ambulantu kandidati su za operaciju štitne žlijezde, dakle u našoj zdravstvenoj ustanovi bar jednom sedmično trebala bi da se radi ova operacija“ , kaže dr Kenjić i ističe da je najčešća patologija struma, a nerijetko i karcinom.

„Naša ustanova ima sve uslove za operacije štitne žlijezde, a nedavnom nabavkom „harmonik noža“ rad hirurzima je olakšan i komplikacije su svedene na minimum“, dodao je dr Kenjić.

Planirano je dalje obučavanje ljekarskog tima kako bi u budućnosti operacije štitne žlijezde bile dio redovnog hirurškog rada u bijeljinskoj bolnici.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI