NOVI GLAS

“Uzeli smi Noletu gem, pomučio se i on!”- Kako su dječaci „izašli na crtu“ prvom reketu svijeta

Meč nije bio najavljen, pa je publika izostala. Nisu stigle ni televizijske ekipe da zabilježe nesvakidašnji susret najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i dječaka iz njegovog novobeogradskog kraja. Sve se dogodilo slučajno, kada su dječaci već bili u žaru igre. Malo koji od njih je bio bez reketa kada je naišao njihov omiljeni Nole iz komšiluka.  

– Dobro vi to igrate, momci. Mogu li i ja s vama. ‘Ajde da vidimo ko je bolji – rekao im je.

Uzeo je reket i zaigrali su. S jedne strane Luka Lazarević i Uroš Lučić, s druge Mihajlo Lučić i Novak Đoković. Filip Zec, Lazar Timarov i Momir Crnobrnja, a snimatelj, telefonom njihov drugar Viktor Đuričić. Telefon mu je dao igrač u dublu Luka.

– Bogami se Novak pomučio, nismo ni mi mačji kašalj, rezultat je bio 1:1 u gemovima – pričaju dječaci iskreno ushićeni kao što samo djeca umiju.

Njima ovo nije prvi put da odmjere snage sa prvim reketom sveta. Kad god je u prilici, on ne propušta priliku da ih podrži, kažu nam možda neki budući, veliki majstori u tenisu.

– Ovoga puta je pola sata proveo sa nama, možda i više – pričaju nam.

– Čak je zakasnio i na večeru. Evo, vidite njegova Jelena je to, uz smajli, zakačila na “Tviteru”.

Ali, Novak sa društvom iz komšiluka ne igra samo tenis.

– Ovi susreti su i više od igre. Uvek nas posavjetuje da budemo dobri u školi, učimo strane jezike, bavimo se sportom – govore gotovo uglas dječaci. A, oni su zaista dobra djeca, po svemu. Svi su odlični đaci, sviraju gitaru, klavir, govore nekoliko jezika. Na španskom su nam brojali do sto, a ni japanski im nije dalek, uprkos razdaljini do Japana. 

Stiče se utisak da su ova djeca sveznalice, ali i da dobrano osjećaju duh vremena u kome ništa nije zabadava. Tako smo se i mi prilično pomučili pogađajući se sa njima da nam ustupe video-zapis u posedu vlasnika telefona. Svi su pokazali solidarnost, svi su se pogađali i osvojili – zasluženo piće.

– Ovaj dan nije mogao da bude bolji – poručili su nam na rastanku.

Vole i košarku 

OVA djeca iz Noletovog komšiluka imaju i druge idole. Kao i mnogobrojni drugi klinci, prate jednog popularnog jutjubera…

– Novak nam je, ipak, na prvom mjestu – hvale se da imaju mnoge, druge ljubavi. Vole košarku, vožnju kartingom, rukomet.

– A djevojke – pitamo ih.

– To je naš privatan život i nećemo da ga otkrivamo za javnost – zasmijali su i nas i sebe.

 

(novosti)

POSTANIMO PRIJATELJI