NOVI GLAS

Detalji ubistva u Sarajevu – Ubica polomio nož ubadajući upravnika Doma

Almir Škrijelj (44), upravnik Studentskog doma u Nedžarićima u Sarajevu, izboden je danas nasmrt nožem u hodniku Doma, a policija je intenzivno tragala za Sejom Tahirovićem za kojeg postoji sumnja da je počinio ovaj brutalni zločin, a zatim pobjegao.

Navodno je krvavom obračunu prethodio sukob između žrtve i ubice, a zločin se desio u hodniku ovog doma i niko od studenata nije povrijeđen.

Prema pisanju federalnih medija, krvavom piru je svjedočila jedna žena, kojoj je zbog šoka pružena ljekarska pomoć, a teško povrijeđenom upravniku Doma u pomoć su pritrčali studenti, ali su njegove rane bile preteške.

Prema riječima jednog studenta, uočili su Škrijelja kako teško hoda i tetura.

“Vidio sam krv. Prišli smo da vidimo šta se dešava, a on je pao na koljena, zatim na trbuh, i pretpostavio sam da je mrtav. Kolega i ja smo pokušali da mu stavimo zavoj i zaustavimo krv. Vidjeli smo da su ubodne rane bile baš velike, unutrašnji organi djelimično su bili vani. Pokušali smo sve da uradimo, ali nismo mogli ništa”, rekao je očevidac lokalnim medijima.

O strahotama zločina svjedoči nož koji su vidjeli očevici i kojem je drška bila na jednoj strani, a oštrica na drugoj.

Nastradali Škrijelj je zadobio više ubodnih rana u stomak i leđa te je ubrzo podlegao usljed siline povreda.

Studentski dom juče je bio pod jakim policijskim obezbjeđenjem, a na licu mjesta bio je i dežurni tužilac.

Policija je intenzivno tragala za ubicom, a osumnjičeni muškarac je navodno viđen kako bježi u pravcu Lukavice.

Studenti ispred zgrade s nevjericom su posmatrali policiju koja je vršila uviđaj, komentarišući da je bilo nesuglasica i problema među uposlenicima ovog centra. Potresni su bili dolazak na lice mjesta i jauci porodice nastadalog radnika.

Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP-a KS, kazao je da je Hitna pomoć u 11.45 konstatovala smrt čovjeka.

“Konstatovali su da je smrt nastupila nasilnim putem. Radi se osobi A.Š. Niko od studenata nije stradao, a osoba koja je stradala je uposlenik Studentskog centra. Policiji je poznat identitet osobe koja je osumnjičena za ubistvo. Više informacija ćemo imati nakon uviđaja, kojim rukovodi kantonalna tužiteljica”, rekao je Hadžiabdić.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, rekla je juče da se traga za izvršiocem te da se uporedo s uviđajem saslušavaju svjedoci ubistva.

“Identitet osumnjičene osobe je poznat, a o motivima ubistva rano je govoriti”, rekla je juče Bavčićeva. Do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” osumnjičeni za ubistvo nije bio uhapšen.

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI