NOVI GLAS

Žrtva uhapšenih policijskih inspektora – Tražili mu 20.000 KM da mu srede da ne bude kažnjen

Direktor Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislav Vidić žrtva je policijskih inspektora Nenada Grujića i Jelene Florjan koji su mu uzeli mito od 20.000 KM da bi mu sredili da navodno ne bude kažnjen, saznaje “Glas Srpske”.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su njih dvoje na prevaru od Vidića tražili ukupno 30.000 KM, govoreći mu da će u suprotnom protiv njega biti otvorena istraga. Pali su kada su uzeli dio novca, odnosno 20.000 KM.

-Rekli su mu da će sve srediti tako da protiv njega neće biti pokretana nikakva istraga, ali da im on za uzvrat mora dati novac. Govorili su mu da je počinio teško krivično djelo iako za takvo nešto nisu imali dokaze. Vidić je o tome obavijestio nadležne i uslijedila je policijska akcija u kojoj su Grujić i Florjan uhapšeni s novcem – kazao je izvor “Glasa Srpske“.

Osumnjičeni inspektori već su predati u nadležnost Republičkog tužilaštva gdje su ispitani. Tužilaštvo ih tereti za primanje mita, a postupajući tužilac je za osumnjičene Okružnom sudu u Banjaluci predložio određivanje mjere pritvora zbog bojazni od mogućeg uticaja na svjedoke i dokaze te uznemirenja javnosti.

U Republičkom tužilaštvu istakli su da ovom prilikom specijalni tužilac poziva sve građane da Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva odmah prijave svako službeno lice, na bilo kojem nivou vlasti, koje od njih zahtijeva novac, poklon ili bilo kakvu drugu korist kao protivnaknadu za obavljanje ili neobavljanje službene radnje.

– Od blagovremenog prijavljivanja krivičnog djela i prikupljanja dokaza, zavisi i uspješno procesuiranje počinilaca. Prijavljivanje koruptivnih krivičnih djela nakon što se ista izvrše, zbog propuštanja da se prikupe zakoniti dokazi, vrlo rijetko mogu dovesti do podizanja optužnice i donošenja osuđujuće presude. Svi građani koji prijave krivično djelo biće zaštićeni u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima-saopštili su iz Tužilaštva.

Grujić i Florjan uhapšeni su juče i kod njih je pronađeno 20.000 KM koje su uzeli kao mito, a pretresom kuća i drugih objekata koje koriste nađeno je još novca. Tokom akcije pretresen je ugostiteljski objekat “Moja kafana” u banjalučkom naselju Obilićevo koji povezuju sa Grujićem.

Policija je u okviru istrage pretresla automobil jednog od osumnjičenih u blizini kružnog toka kod naselja Lauš. Pretreseni su “reno” i “bijeli golf”. Saznajemo da je u jednom vozilu pronađena određena suma novca koji su inspektori izbrojali na licu mjesta.

 

(glassrpske)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .