NOVI GLAS

Trik za uštedu električne energije: Uradite ovu jednostavnu stvar na vašem frižideru  

Frižider je aparat koji najviše radi u kuhinji, a ujedno mu pridajemo i najmanje pažnje. S vremena na vrijeme tu je redovno čišćenje, ali postoji više stvari koje možete učiniti kako bi vaš frižider duže trajao, a uz to i trošio manje struje. NoviGlas vam otkriva male trikove.

Sve što vam treba je 5 minuta slobodnog vremena da biste temeljno očistili zavojnice kondenzatora.

Kondenzator oslobađa toplotu putem zavojnica koje se nalaze na zadnjoj strani frižidera. Vremenom u ovim zavojnicama mogu da se nakupe prašina i prljavština, što znači da kompresor mora da radi dvostruko jače i troši duplo više energije. Ali ne samo da je to neefikasno, nego je i neisplativo jer će se na kraju frižider pokvariti.

“Pogledajte još : Treba vam nešto od bijele tehnike? Evo gdje u Bijeljini možete kupiti na rate i sa popustom!”

Rješenje!

Očistite zavojnice nekoliko puta godišnje, a to je vrlo lako učiniti. Odmaknite frižider od zida. Zatim usisivačem, tankim završetkom i slabijom snagom, usisajte svu prljavštinu i prašinu sa zavojnica. Proverite da nemate i poseban dodatak (koji možete i kupiti) tj. četku koja može da uđe unutar pukotina.

Ako je vaš kondenzator na dnu frižidera, samo skinite ili odvrnite mrežicu koju vidite tamo i odradite navedeni posao. Nakon čišćenja bi odmah trebalo da primijetite razliku u radu frižidera. Razliku ćete osjetiti i na računu za struju, jer će frižider trošiti manje energije.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!