NOVI GLAS

Nešić o ostavci Radovića – “Završili smo za sva vremena, pokazao je kakav je Srbin i čovjek”

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je da je Milan Radović odlukom da napusti DNS pokazao da nije u stanju da se nosi sa trenutnom situacijom na političkoj sceni Republike Srpske, ali i obavezama u stranci.

Foto: Siniša Pašalić/srpskainfo

– Radović je bio cijenjen i poštovan kao visokopozicionirani funkcioner DNS-a, ali uprkos tome se nije snašao niti smogao hrabrosti da preuzme teret odgovornosti za budućnost Republike Srpske – naveo je Nešić.

On je istakao da se Radović, koji je i narodni poslanik, u ponedjeljak, 17. februara nije pojavio na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske na kojoj je raspravljano, ali i odlučivano o daljim koracima nakon štetnih odluka za Srpsku koje je donio Ustavni sud BiH, saopšteno je iz DNS-a.

– Da li je na ovaj način pokazao strah za svoj status i moguće sankcije kod EU ili je riječ o nečem drugom poput nedostatka patriotizma, u ovom trenutku je najmanje važno – navodi se u saopštenju.

Nešić je poručio da nema više o čemu da razgovara sa Radovićem s obzirom na to da je ostavku podnio pismeno, bez da ga prije toga nazove i kaže mu svoje namjere.

– Radović me nije zvao prije nego što je podnio ostavku i smatram da nema potrebe da se više oko bilo čega čujemo. O kakvoj osobi je riječ najbolje ilustruje činjenica da se nije pojavio na sjednici parlamenta Srpske na kojoj se odlučivalo o sudbini RS. To najviše govori o njemu kao Srbinu i čovjeku koji treba da predstavlja i zastupa Srpsku u odsutnim trenucima – naveo je Nešić.

V.d. zamjenika predsjednika DNS-a Milan Radović napisao je u tekstu ostavke da iz ličnih i moralnih razloga podnosi neopozivu ostavku na sve funkcije u DNS-u, dodajući da istovremeno istupa iz članstva DNS-a, te da će u Narodnoj skupštini Srpske djelovati kao nezavisni poslanik, prenijeli su mediji.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.