NOVI GLAS

Herojski podvig policajaca – Sugrađanina odgovorili od samoubistva i izveli iz rijeke

Policajci iz Modriče Aleksa Kojić i Mirsad Kumbarić hrabrom i pravovremenom reakcijom spasili su život sugrađanina (67) koji je pokušao da se jutros ubije u rijeci Bosni, potvrđeno je za Srpskainfo.

Kako saznajemo oni su rano jutros, oko šest časova, obaviješteni da se čovjek udaljio od kuće i da porodica sumnja da će se pokušati ubiti.

Kojić i Kumbarić su odmah reagovali i ubrzo na ulazu u Modriči zatekli čovjeka kako ulazi u rijeku Bosnu.

– Našli su ga u brzini Šljunkare i već je bio zagazio u rijeku. Dok su policajci prišli on je već bio 30 metara u vodi.  To je mjesto gdje se kopa pijesak, pa je policajce bio strah da bi mogao upasti u duboku vodu, jer postoje velike rupe odakle je izvađen šljunak – kaže sagovornik Srpskainfo.

On pojašnjava da policajci nisu gubili vrijeme i da je Kojić odmah u službenoj uniformi ušao u vodu i krenuo da ubijeđuje čovjeka da odustane od namjere da se ubije.

– Policajac je išao lagano prema njemu i uspostavio je kontakt sa njim. Ubijeđivao ga je da odustane, govorio mu je da se ništa nije desilo i da ništa nije vrijedno da sebi oduzme život. Kojić je mu polako prilazio i pričao, čak mu govorio da izađe iz vode i da idu na piće – pojašnjava pomenuti izvor.

Dodaje da je akcija trajala oko 15 minuta i da su policajci uspjeli ubijediti ovog čovjeka od namjere da se ubije.

– Policajci su mu tada prišli i polako izveli iz rijeke. Stavili su ga u službeno vozilo i odvezli u Dom zdravlja Modriča – dodao je sagovornik Srpskainfo.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je da su ovim činom policajci dokazali veliku hraborst i pokazali da su uvijek tu da pomognu svojim sugrađanima.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .