NOVI GLAS

Novi detalji – Policajka otišla sa posla i pobila porodicu : Šta je motiv jezivog zločina?

Tijela petočlane porodice Blaca pronađena su u utorak oko 13 sati u porodičnoj kući u gnjilanskom naselju Bujanina, a prema prvim informacijama, porodicu je ubila kćerka Vladete, nakon čega je izvršila samoubistvo.

Pripadnica kosovske policije Valjdete Blaca (45), kako se sumnja, ubila je danas u gnjilanskom naselju Bujani majku Hanifu (66), oca Zećira (70) i braću Bljerima (33) i Fisnika (34), a zatim je presudila sebi hicem iz službenog pištolja. Prema nezvaničnim saznanjima u kosovskoj policiji u Gnjilanu, gde je Valjdete radila, ona se jutros nakratko pojavila na poslu i ništa nije ukazivalo da će nešto kasnije dogoditi zločin.

– Sa kolegama na poslu Valjdete je normalno razgovarala i oko podneva je otišla kući, gdje se iz zasad nepoznatih razloga, navodno, posvađala sa roditeljima i braćom – rekao je kratko za “Novosti” izvor iz kosovske policije u Gnjilanu.

Albanski mediji prenijeli su u večernjim satima informaciju da je Valjdeta bila liječena u psihijatrijskoj ustanovi i da je iz te ustanove u policiju stigao dopis sa zahtjevom da joj se oduzme oružje i ona prebaci na drugo radno mjesto.

Uprkos spekulacijama komšija i nekih medija da je zločin možda počinio jedan od njene braće, a da je ona zatim ubila njega pa sebe, policija i tužilaštvo saopštili su da je službeni pištolj pronađen u Valjdetinim rukama i da je najvjerovatnije ona počinila višestruko ubistvo i samoubistvo. Zasad nema dokaza da je pronađeno drugo oružje.

Tijela petočlane porodice poslata su na obdukciju u Prištinu koja bi, makar donekle, trebalo da utvrdi šta se zaista dogodilo.

U međuvremenu, familija, prijatelji i komšije ove porodice šokirani su tragedijom, budući da slove za skladnu porodicu. Motivi ubistava i samoubistva zasad su potpuno nejasni, prenose mediji na albanskom, izvještavajući sa lica mjesta gdje su se sjatili njihovi bližnji ali i veliki broj pripadnika tamošnje policije.

Vladete je inače kao policijska službenica radila 18 godina, kako je prenijela “Gazeta Ekspres”, a posljednjih pet godina bila je zaposlena u Policijskoj stanici Gnjilane. Ubistva i samoubistvo navodno je počinjeno njenim službenim pištoljem.

 

(novosti/nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI