NOVI GLAS

Bijeljina – Važno obaviještenje policije za sve vozače

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena, nebezbjedna i nepropisna brzina kretanja dominantan uzrok težih oblika saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina od danas 18. februara 2020. godine spovodi pojačanu kontrolu saobraćaja, rečeno je iz policije.

Iz policije naglašavaju da će se pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 29.februara 2019. godine vršiti preko radarskog sistema ” Redflex traffic systems fty – Dual ”.

“Tokom mjeseca januara policijski službenici Policijske uprave Bijeljina evidentirali su 1195 prekršaja koja su počinjena u saobraćaju. U mjesecu januaru 2020. godine iz saobraćaja je isključeno 10 vozila i 136 vozača. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 115 vozača, jedan vozač je bio pod dejstvom opijata, dok je 17 vozača učestvovalo u saobraćaju bez položenog vozačkog ispita”, navodi se u saopštenju bijeljinske policije.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise,naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI