NOVI GLAS

Sestre porijeklom iz BiH poginule u udesu u Švedskoj

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče ujutro oko četiri sata u Geteburgu poginule su četiri osobe čija je starost oko 20 godina, a kako je potvrđeno, nažalost, među stradalim su i dvije sestre Elma (19) i Irma Usto (20).

One su kćerke Dženane i Midhata Uste, koji su se poslije rata odselili u Švedsku gdje žive i rade, prenosi Faktor.

“Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje. U aprilu su trebale doći u Sarajevo i već su bile rezervisale karte”, rekao je u telefonskom razgovoru za Faktor djed Alija Usto koji je dodao da su roditelji još uvijek u bolnici nakon što im je saopštena vijest o tragičnoj smrti kćerki.

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Geteburgu.

“Policija je dobila obavještenje da je oko 4.07 jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Geteburga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizav put i neprilagođena brzina”.

Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasifikovalo kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole.

 

(Faktor)

POSTANIMO PRIJATELJI