NOVI GLAS

Bijeljina – SNSD i DEMOS potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju (Foto)

Gradski odbor SNSD-a danas je sa Gradskim odborom Demosa potpisao koalicioni sporazum o budućem djelovanju do i nakon lokalnih izbora.

Nakon sporazuma sa socijalistima potpisanog u četvrtak 13. februara, SNSD je nastavio najavljene aktivnosti pred predstojeće lokalne izbore.

“Danas smo potpisali sporazum o zajedničkom koalicionom djelovanju na lokalnom nivou na nivou Skupštine grada Bijeljina do lokalnih izbora, sporazum o podršci zajedničkom kandidatu za sljedeće lokalne izbore i zajedničkom djelovanju nakon izbora”, objasnio je prvi čovjek bijeljinskog SNSD-a Nedeljko Ćorić.

Ćorić je ponovio da je intencija SNSD-a da potpišu koalicione sporazume sa svim partnerima sa kojima su u koaliciji na nivou Srpske.

“Kada završimo taj prvi krug onda ćemo nastaviti saradnju sa drugim političkim partijama i razgovarati dalje oko koalicija i mogućnosti kako bismo došli do najboljeg rješenja i imali adekvatnog kandidata za gradonačelnika koji će ispred naše koalicije imati kapacitet da pobijedi”, ponovio je Ćorić i dodao da ima i da će biti razgovora sa drugim političkim subjektima.

SNSD i DEMOS imaju konkretnu saradnju i na republičkom nivou i na lokalnom nivou, uvijek su usaglašeno nastupali i na reprezentativan način predstavljali koaliciju, a tako će biti i ubuduće, rečeno je na konferenciji za medije.

Lider DEMOS-a u Bijeljini, Milan Dakić istakao je da je koalicija SNSD i DEMOS-a najprirodnija stvar.

“Što se tiče DEMOS-a kada je u pitanju Bijeljina, mi smo naslijedili neke pozicije koje su sada, kada je upitanju lokalna vlast i mi smo trenutno u vlasti na nivou grada, ali to ništa ne mora da znači jer politika ide dalje i mi kao politička stranka treba da budemo svjesni građana i povjerenja koje imamo”, rekao je Dakić i dodao da sa koalicionim sporazumima treba krenuti što prije.

On je ponovio da DEMOS neće imati svog kandidata za gradonačelnika, te da će podržati onog kog predloži koalicija predvođena SNSD-om.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!